FOOTBALL WORLD

zondag 27 mei 2012

AFVALLERS ORANJE BEKEND

Vurnon Anita, Jeremain Lens, Siem de Jong en Adam Maher reizen op 4 juni niet met het Nederlands elftal mee naar Polen

Adem Maher, Vurnon Anita en Jeremain Lens.
Adem Maher, Vurnon Anita en Jeremain Lens

De spelers kregen vandaag van bondscoach Bert van Marwijk te horen dat zij tot de laatste vier afvallers behoren en het EK op hun buik kunnen schrijven. De bondscoach koos ervoor om bijvoorbeeld de jonge linksback Jetro Willems (PSV), Luuk de Jong (FC Twente) en Luciano Narsingh (sc Heerenveen) wel een plek in de EK-selectie te geven. Ook de verdedigers Ron Vlaar en Wilfred Bouma zullen deel uitmaken van Oranje.

Weer net niet
Vooral voor Anita en Lens is de afwijzing een hard gelag. In 2010 ging ook al in de slotfase een streep door hun naam voor het WK in Zuid-Afrika. Of het viertal vanavond op de tribune aanwezig is bij Nederland - Bulgarije mogen de afvallers zelf beslissen.

Vervolg richting EK
Het keurkorps van Van Marwijk speelt vanavond om 20.00 uur een oefenduel met Bulgarije. Vanaf maandag neemt de ploeg zijn intrek in het Golden Tuliphotel in Hoenderloo, waarna ook op woensdag 30 mei (Slowakije) en zaterdag 2 juni (Noord-Ierland) nog oefenduels gepland staan. Oranje reist vervolgens op 4 juni naar de Poolse stad Krakau, de uitvalsbasis van de equipe tijdens de Europese titelstrijd.
Oranje speelt op 9 juni zijn eerste groepswedstrijd op het EK, in Charkov tegen Denemarken. Oranje gaat op 13 juni de strijd aan met Duitsland en sluit de groepsfase vier dagen later af tegen Portugal.

Source: detelegraaf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten