FOOTBALL WORLD

zondag 15 januari 2012

Palmeiras 1 - 0 Ajax

Ajax verliest in slotfase van Palmeiras
Ajax heeft het oefenduel met het Braziliaanse Palmeiras met 1-0 verloren. De Amsterdammers incasseerden de tegentreffer in de laatste minuut.

Ajax had het lastig met felle en bij momenten hard spelende Palmeiras. De Braziliaanse ploeg, onder leiding van Luiz Felipe Scolari, was in de eerste helft een aantal keer dichtbij een tegentreffer. Vooral de afstandsschoten van de ervaren middenvelder Marcos Assuncao bracht Kenneth Vermeer een aantal keer in verlegenheid, maar de doelman hield Ajax op de been.

De Nederlandse landskampioen maakte voor ruim 16.000 supporters weinig indruk. Spaarzaam kwamen de Amsterdammers tot een serieuze kans. Siem de Jong was met een schot een keer gevaarlijk en een kopbal van Nicolas Lodeiro ging net voorlangs. In de tweede helft ging het de ploeg van trainer Frank de Boer wat beter af.

De jonge invaller Ouasim Bouy was van dichtbij bijna trefzeker en Dmitry Bulykin vond het zijnet. Het duel leek doelpuntloos te eindigen, maar in de vierde minuut van de blessuretijd sloeg Pedro Carmona alsnog toe. Ajax hervat donderdag de tweede seizoenshelft met een bekerwedstrijd tegen AZ.

Source: goal.com